DM i golf for bevægelseshæmmede 2008

DM i Golf for bevægelseshæmmede 2008

Der blev afholdt DM i golf for bevægelseshæmmede den 20. og 21. september i Horsens Golfklub.

Dansk golf for bevægelseshæmmede har efterhånden eksisteret siden 1998. Deltagerne er bevægelseshæmmede på forskellige måder, hvilket giver dem adgang til at deltage i disse turneringer. Flere af deltagerne er benamputeret. Årsagerne til amputation er forskellige blandt andet kræft, ulykker og en medfødt deform fod. Andre deltagere har været ude for hjerneblødning/blodprop som efterfølgende har givet dem lammelser i arme og ben. En deltager er spastiker. Et par deltagere er syge af sclerose.

Alle spiller golf i deres klubber på lige fod med alle andre almindelige mennesker, men pga. deres handicap kan de deltage i DGB’s turneringer også.

Der var højt humør og glæde fra alle deltagere i turneringen. Der er ikke én, der brokker sig over at have ondt nogen steder, selvom flere mangler en legemsdel, er syge eller bevægelseshæmmet på anden vis. Det eneste der bliver beklaget lidt over, er golfspillet i ny og næ. Men der er ikke én, der brokker sig over at have ondt, tværtimod. Der er en smittende glæde, man kan ikke undgå at komme i godt humør, når man er med som tilskuer eller hjælper.

Efter den første dag lå Stefan Mørkholt (benamputeret og scleroseramt) nr. 1, stærkt forfulgt af Keld Schmager (benamputeret).

Resultaterne ved DM i Golf for bevægelseshæmmede blev:

Brutto:
Nr. 1 = Stefan Mørkholt, Gyttegård Golfklub

Nr. 2 = Keld Schmager, Smørum Golfklub

Nr. 3 = Thomas Andersen, Åbybro Golfklub

Netto:
Nr. 1 = Stefan Mørkholt, Gyttegård Golfklub

Nr. 2 = Keld Schmager, Smørum Golfklub

Nr. 3 = Jeppe Hedegaard Jensen, Randes Golfklub

DGB vil gerne sige stor tak til Horsens Golfklub som lagde bane til dette års DM.

I år deltog kun 9 spillere i DM i golf for bevægelseshæmmede. Ved dette års generalforsamling i DGB blev der valgt en formand, kasserer og bestyrelsesmedlemmer, som vil gøre en indsats fremadrettet for at finde nye medlemmer, sponsorer, få oprettet DGB’s hjemmeside igen, planlægge næste års DM samt et Danish Open i 2010.   

DGB vil meget gerne have flere nye medlemmer, så kender du nogen der kunne være interesseret, så er du velkommen til at kontakte Niels Jørgen Nielsen, som er formand på telefon nr. 4876 5141.