Bliv bedre med golf-
Læs hvordan golf har hjulpet andre

Jesper S. Madsen er 46 år og uddannet ingeniør. Han er gift med Dorte og har tre børn: Kasper på 23, Mik på 18 og Laura på 9 år.

For to år siden fik Jesper en hjerneblødning, og måtte opgive sin private virksomhed i Vejle. Hjerneblødningen kom på fodboldbanen, hvor Jesper jublede efter at have scoret mål for sit oldboys-hold. Tale- og hørecentret blev alvorligt ramt, så Jesper går til taletræning, da det er svært for andre at forstå Jespers sprog. Men også højre arm og ben ”gør knuder” efter skaden. Selv siger han: - Det hjælper mig rigtig meget at komme ud i naturen og spille golf. Både arm og ben bliver bedre af det.

Tilbuddet om at komme med i Golf For Alle i Horsens sammen med Bo- og Rehabiliteringscenteret Fogedvænget i Hedensted er rigtig vigtigt. Golftræner Steffen har lært mig at flytte balancen over på begge ben og så har jeg virkelig lært at spille golf med én arm af ham.

Bjarne har sådan en dejlig måde at hjælpe på. Han har også en god måde at støtte mig på: Kom igen! I må ikke stå og have ondt af Jer selv. Og så har han en god, sort humor. Det betyder rigtig meget for mig at kunne mærke fremskridt i en ellers vanskelig periode, fortæller Jesper Madsen.

Jesper S. Madsen

Jan West er 48 år og tidligere direktør i Post Danmark. Han fik en blodprop i hjernen for 1½ år siden. To år tidligere – i 2006 - blev han ramt af en hjerneblødning. Ved den lejlighed overgik han til et flexjob i Post Danmark. Blodproppen ramte bla. talecentret. Men de to skader betyder at begge hjernehalvdele i dag er ramt, hvilket betyder, at Jan har måttet sige farvel også til sit gode flexjob.

Det har imidlertid ikke slået den tidligere direktør ud. Han har en plan for sin fremtid – og den har at gøre med golf! Jan synes, at golfspillet giver ham et mentalt fristed. Han nyder at komme ud i naturen. Han nyder konkurrence-sporten og fællesskabet med de andre spillere. Jan fortæller, at han hos Bjarne Pedersen i Golf For Alle har lært nogle gode teknikker. Først og fremmest har han lært at stå rigtigt, og få det optimale sving i golfkøllen.

Jan er ikke den eneste, der kan fortælle, at golfspillet tydeligt hjælper på koncentrationsevnen.Og så understreger han, at humøret er i top, når man træner i Golf For Alle. Hvis ikke man er i godt humør, så kommer det, når man spiller med Bjarne og ser, hvor langt han er kommet efter sin hjerneblødning.

Jan West fortæller, at han vil fortsætte med golf, når han kommer hjem. – Golfspillet er med til at jeg går bedre. Min plan er, at lave en handicapforening, der skal spille golf i Fredericia, lyder slutmeldingen fra en smilende Jan West.

Jan West

Klaus Green var kun 32 år, da han for tre år siden faldt om med et hjertestop. Det skete under en ferie på Bornholm, hvor han sammen med sin kone og deres 1-årige barn nød en gåtur i Almindingen. Klaus fortæller: - I tyve minutter lå jeg død i skovbunden. Det var nok til at hjernen tog alvorlig skade. Efter genoplivning og lang tid i respirator, forstod jeg på lægerne, at jeg resten af mit liv skulle vænne mig til et liv ”som grønsag”.

Det er heldigvis ikke blevet tilfældet. Men familielivet gik i stykker under den hårde belastning, hvor familiefaderen pludselig skulle genlære helt grundlæggende ting som at børste tænder og at tage bad. I dag kan han både vaske sit tøj, gøre rent og cykle på mountainbike. Men koncentrationsevnen er stadig ikke god. Klaus siger: - For mig har det været en stor hjælp at lære at spille golf. Det at skulle flytte en golfkugle fra A til B hjælper mig virkelig til at holde styr på alle tankerne. Jeg nyder det frirum, som jeg har fået gennem alle timerne i Golf For Alle, fortæller han.

I dag bor Klaus på rehabiliteringscentret ” Fogedvænget ” i Hedensted. Men når han er helt klar flytter han tilbage til Fredericia.

Klaus Green